Social advertising

Social advertising is adverteren op social media en een zeer interessant specialisme om je marketingbudget goed te besteden. Social media adverteren maakt doelgroeptargeting tot in detail mogelijk en hierdoor uiterst effectief. Hierbij is het belangrijk dat alles perfect inzichtelijk wordt gemaakt om het resultaat van de campagne te meten. Social media adverteren is een manier van adverteren dat in elke fase van de marketingfunnel plaatsvindt en wordt vaak gecombineerd met SEA.

Facebook ads

Facebook is nog steeds een van de social kanalen met het grootste bereik. Goed opgezette advertenties dragen dan ook zeker positief bij aan jouw online marketingstrategie. Ieder social kanaal is in te zetten voor een specifieke doelgroep en voor Facebook is dat niet anders. Afhankelijk van jouw doelgroep en doelstellingen kan Facebook erg interessant zijn.

Instagram ads

Instagram is van Facebook en daarom zijn deze twee kanalen heel gemakkelijk samen in te zetten. Toch is het belangrijk altijd stil te staan bij de vraag in hoeverre de kanalen bijdragen aan jouw online marketingstrategie en doelstellingen. Adverteren via Instagram wordt steeds uitgebreider. Zo is het net als met Google Shopping ook mogelijk om op Instagram producten te adverteren met Instagram Shopping.

LinkedIn ads

Het social mediakanaal LinkedIn is perfect in te zetten om te adverteren op B2B-doelgroepen. Het populaire platform wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden en maakt specifieke doelgroeptargeting goed mogelijk. LinkedIn biedt tal aan mogelijkheden van adverteren voor verschillende fases in de funnel. Zo zijn advertenties in te richten voor zowel awareness creatie als website conversies.

Social media advertising - DataClicks

Pakketten met social advertising

Van locatietargeting op Facebook tot retargeting op LinkedIn

Fundamentele bouwstenen voor jouw bedrijf

Samen bouwen aan de groei van jouw bedrijf

Online successen voor jouw bedrijf

Effectieve advertenties met social advertising

Social advertising gaat verder dan alleen een bericht promoten. Veel ondernemers adverteren op social media zonder daar een goede strategie voor te hebben opgezet. Verspil geen budget aan irrelevante advertenties en benut alle mogelijkheden. Ik help je hier graag bij. Neem gerust contact op om te kijken of social advertising interessant is voor jouw online marketingstrategie. Met DataClicks kan ik je bijstaan met specialistisch advies en een professionele uitvoer van de social advertising voor jouw website of webshop.

Leroy van den Enden - DataClicks - SEO specialist