Waardevolle data over je website verzamelen met Web analytics

Web analytics zijn onmisbaar in iedere online marketingstrategie. Ze geven rijke data over de bezoekers op- en naar je website. Wie de bezoekers zijn, wat ze doen en hoe ze bij je zijn gekomen. Zonder data kun je immers niet optimaliseren en dus ook niet bijsturen om je doelstellingen te behalen. Google Analytics heeft al veel standaard rapporten die hier antwoord op geven en je zelf kan toepassen, maar er is nog veel meer mogelijk waardoor je echt next-level kunt gaan. Dit kan met geavanceerde Google Analytics instellingen en andere tools, zoals Google Tag Manager en Google Data Studio. Specialistische data speciaal verzameld voor jouw website om nog meer de diepte in te gaan.

Nog meer data voor nog meer conversies

Het verzamelen van data is belangrijk om de intentie van je doelgroep beter in kaart te brengen. Hierdoor kun je beter inspelen op hun behoeftes en je conversie verhogen. Web analytics zijn daarom essentieel om te kunnen starten met CRO. Binnen Google Analytics zijn al veel geavanceerde website tracking technieken beschikbaar om extra relevante data te verzamelen. Dit werkt nog beter door het gelijktijdige gebruik van Google Tag Manager. 

Inzichtelijke rapportages op maat 

Leuk, al die data, maar wat moet je ermee? Hoe lees je de data het best uit en vooral hoe pas je het toe? Dat kan heel eenvoudig met visuele rapportages. Google Data Studio is hier perfect voor. Deze krachtige tool maakt het mogelijk om verschillende gegevensbronnen te combineren en te vergelijken. Niet tientallen dezelfde cijfertjes en moeilijke begrippen, maar overzichtelijke grafieken en tabellen met uitleg. Op maat gemaakt voor jouw website of webshop. 

Google Data Studio werkt dynamisch. Dit houdt in dat de data zich aanpast aan de periode waarvan je de data wilt zien. Zo kun je overzichtelijke maandrapportages maken die zich automatisch aanpassen aan de nieuwe periode. Het opzetten van een waardevolle rapportage met diepe data kan erg ingewikkeld zijn. Je doet er daarom goed aan dit uit te besteden aan een specialist.

Web analytics - Digital analytics - DataClicks

Pakketten met web analytics

Van basic analytics tot next-level measurement

Fundamentele bouwstenen voor jouw bedrijf

Samen bouwen aan de groei van jouw bedrijf

Online succes behalen met jouw bedrijf

Breng jouw data in kaart met DataClicks

Wil jij ook de statistieken van jouw website inzichtelijk maken en bovenal begrijpen? Neem gerust contact op om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw website of webshop. DataClicks is gespecialiseerd in web analytics en kan je bijstaan met specialistisch advies en een professionele uitvoer ervan.

Leroy van den Enden - DataClicks - SEO specialist

Onmisbare specialismen voor iedere online marketingstrategie