CRO - Conversieoptimalisatie

Meer verkopen voor minder inspanningen. Conversieoptimalisatie (CRO) maakt dit mogelijk. CRO is een specialisme waarbij met hetzelfde aantal bezoekers op je website meer conversies plaatsvinden. Door het verzamelen van relevante data en het toepassen van slimme technieken, wordt de website verbeterd en behalen bezoekers gemakkelijker hun doel. Het is hiermee een perfecte manier om meer omzet uit bestaande bezoekers te halen.

Obstakels opsporen met CRO

Met CRO spoor je de obstakels in je website en webshop op om deze vervolgens te verhelpen. Er zijn verschillende soorten obstakels. Technische obstakels zijn het meest funest voor je website- en shop. Die zorgen ervoor dat je bezoeker letterlijk vastloopt. Maar ook functionele obstakels (zoals een niet-werkende zoekfunctie) en usabilityobstakels (obstakels o.b.v. gebruiksvriendelijkheid) zijn echte conversiekillers. 

Conversieoptimalisatie door relevante data

Conversieoptimalisatie is het meest effectief wanneer je beschikt over veel data en daarom perfect te combineren met Web Analytics. Hoe meer data, hoe betrouwbaardere conclusies kunnen worden getrokken. Conversieoptimalisatie gebeurt op basis van hypotheses en conclusies. Door het analyseren van de data wordt een situatie herkend en een hypothese opgesteld. Vervolgens wordt door het aanbrengen van wijzigingen gekeken of de hypothese klopt, waarna de conclusie volgt. CRO kan een ingewikkeld proces zijn dat je het best door een specialist kunt laten uitvoeren. Wanneer je dit niet door een specialist laat uitvoeren, leidt dit vaak tot geld en tijd verspilling. 

CRO inzetten voor jouw onderneming

Wil je de conversie van jouw website of webshop vergroten? Neem gerust contact op om eens te kijken naar de mogelijkheden. DataClicks kan je bijstaan met specialistisch advies en een professionele uitvoer van jouw CRO-werkzaamheden.

CRO - Conversieoptimalisatie - DataClicks

Pakketten met CRO

Meer conversies. Meer omzet

Fundamentele bouwstenen voor jouw bedrijf

Samen bouwen aan de groei van jouw bedrijf

Online succes behalen met jouw bedrijf

CRO inzetten voor jouw bedrijf

Wil je de conversie van jouw website of webshop vergroten? Neem gerust contact op om eens te kijken naar de mogelijkheden. DataClicks kan je bijstaan met specialistisch advies en een professionele uitvoer van jouw CRO-werkzaamheden.

Leroy van den Enden - DataClicks - SEO specialist

Onmisbare specialismen voor iedere online marketingstrategie