SEA - Search Engine Advertising

SEA omvat online adverteren in zoekmachines en zorgt hiermee voor direct resultaat. Het is perfect voor de korte termijn doelstellingen. De afkorting staat voor Search Engine Advertising ofwel zoekmachine adverteren. Het grote voordeel van SEA is dat je zelf kunt bepalen hoeveel je uitgeeft en, mits goed opgepakt, hoeveel het oplevert. De meest bekende vorm van SEA is adverteren op Google met Google Ads, maar ook Bing ads en Google Shopping zijn zeer lucratieve kanalen.

Adverteren op Google

Adverteren op Google is mogelijk op diverse manieren. Google Search Ads zijn de bekendste advertenties. Dit zijn de tekstadvertenties die je bovenaan de zoekresultatenpagina in Google ziet. De focus ligt op zoekwoorden. Je betaalt hierbij per klik en alleen wat je zelf wil uitgeven. SEA is goed te combineren met social advertising.

Google Shopping

Google Shopping is een manier van adverteren speciaal voor webshops. Met shopping ads worden je producten vertoond op de zoekresultatenpagina van Google. De advertentie vertoont een afbeelding van je product met titel, beschrijving en prijs. Een zeer effectieve manier van adverteren, omdat je doelgroep specifieke producten zoekt.

Adverteren op Bing

Een onderschatte manier van adverteren in zoekmachines. Ook al heeft de Google zoekmachine een marktaandeel van +90% en Bing slechts 5%, blijft Bing een interessante zoekmachine. De concurrentie en advertentiekosten zijn namelijk een stuk lager dan bij Google Ads. De zoekmachine van Microsoft maakt het hiermee een perfecte aanvulling op je SEA-strategie.

Combineer SEA en SEO

Afhankelijk van je doelstellingen is het meestal aan te raden om pas met SEA te beginnen als de basis van je SEO staat. Geoptimaliseerde pagina’s zorgen namelijk voor lagere advertentiekosten en betere ervaringen op de pagina’s die je adverteert.

SEA - Search Engine Advertising - Zoekmachine adverteren - DataClicks

Pakketten met SEA

Direct resultaat voor jouw onderneming

Fundamentele bouwstenen voor jouw bedrijf

Samen bouwen aan de groei van jouw bedrijf

Online succes behalen met jouw bedrijf

Maak SEA onderdeel van jouw online marketingstrategie

Wil jij online advertenties die rendement opleveren voor jouw website of webshop? Neem contact op om te kijken naar de mogelijkheden. DataClicks kan je bijstaan met specialistisch advies en een professionele uitvoering van jouw SEA-strategie.

Leroy van den Enden - DataClicks - SEO specialist