SEO - Zoekmachineoptimalisatie

Een onmisbaar onderdeel van iedere online marketingstrategie is SEO, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Met SEO optimalisatie zorg je ervoor dat jouw website of webshop organisch beter wordt gevonden op relevante zoekwoorden. Organische vindbaarheid houdt in dat je zichtbaar bent in de niet-betaalde zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google en Bing. Voor een klik naar je website betaal je dus niet. Het is een duurzame, lange termijn strategie waarbij je geduld moet hebben, maar betaalt zich – mits goed ingezet – dubbel en dwars uit. SEO wordt gekenmerkt door drie pijlers:

DataClicks logo

Content:

On page SEO

DataClicks logo

Techniek:

Technische SEO

DataClicks logo

Autoriteit:

Linkbuilding

Content - On page SEO

On page SEO is de bekendste vorm van SEO. Het omvat de veelbesproken zoekwoorden waar je wellicht wel eens van hebt gehoord, maar het gaat verder dan dat. Het belangrijkst hierbij is de relevantie van de tekst op de zoekvraag van de gebruiker. Al geef je de lezer antwoord op zijn vraag, sta je al 1-0 voor. Om de wedstrijd te winnen is echter een complete strategie nodig. Tactieken zoals de juiste verhouding zoekwoorden ten opzichte van de tekst, een logische URL-opbouw en interne linkstructuur, afbeeldingen op de juiste manier inzetten en de juiste headingsstructuur zijn hierbij essentieel.  SEO is goed te combineren met SEA

Technische SEO

De techniek is de basis van iedere website. Als dit niet in orde is, heeft het weinig zin om te focussen op de perfecte content. Want als je bezoekers een seconden te lang moeten wachten, ben je ze al kwijt. Maar naast laadtijd zijn er nog veel meer technische obstakels waar je bezoekers (en ook zoekmachines) tegenaan lopen. Technische SEO is daarom een onmisbaar onderdeel om jouw website organisch te laten groeien.

SEO Autoriteit

De derde pijler is autoriteit. Zoekmachines zien autoritaire websites als betrouwbaar en dit is enorm belangrijk om een hoge positie in zoekmachines te krijgen. Je bouwt autoriteit met je website op door externe links van andere websites naar de jouwe te krijgen. Dit zijn backlinks. Door middel van backlinks zien zoekmachines dat er wordt gepraat over een website. Hoe meer links, hoe populairder en hoe meer autoriteit. Het verkrijgen van externe links heet linkbuilding en is een vak apart. Linkbuilding wordt vaak toegepast als de on-page SEO en technische SEO in orde zijn.

Leroy van den Enden - SEO specialist - DataClicks

Pakketten met SEO

Van basis optimalisatietechnieken tot landelijke vindbaarheid

Fundamentele bouwstenen voor jouw bedrijf

Samen bouwen aan de groei van jouw bedrijf

Online succes behalen met jouw bedrijf

Maak SEO onderdeel van jouw online marketingstrategie

Lukt het jou niet om vindbaar te worden op dat ene zoekwoord of wil je nu echt eens je website naar een hoger niveau tillen? Neem contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Als SEO specialist in het Westland kan DataClicks je bijstaan met specialistisch advies en een professionele uitvoer van jouw SEO-strategie. 

Leroy van den Enden - DataClicks - SEO specialist